10.10.2010

Jalan : SuRaT UnTuK aWaK...

Ini kisah aku tapi jalannya kawan aku..

Salam awak,
Nama saya macam tertulis kat I.C saya. Kalau awak jumpa maknanya jumpa lar nama saya. Eh..apa saya mengarut ni. Awak sebenarnya saya nak luahkan isi hati saya. Saya takut nanti awak tak tau kalau saya tak bagi tau..Ehh kenapa saya tulis ngarut -ngarut lagi ni.


Maafkan saya jika penulisan surat ini agak bercelaru, saya gugup sebenarnya nak tulis surat kat awak .Hmm saya nak mintak maaf jugak kat awak selama ini, Sebabnya, saya nak mengaku selalu tengok awak dari jauh. Saya minat kat awak (Malunya rasa...). Saya suka semua cara awak, cara awak bercakap, cara awak senyum, ketawa. Tapi jujur awak saya tak pernah tangkap gambar awak  Sumpah tak tipu ( sambil angkat tangan).


Mula-mula saya nampak awak masa kita ada perhimpunan kat dewan, saya datang lewat hari tu masa saya tengah sibuk cari kerusi nak duduk awak pandang saya, sambil  tunjuk kerusi kosong dekat sebelah awak. Saya malu-malu ambil kerusi tu dan bawa kerusi tu dekat kumpulan lelaki. Masa tu saya tak hirau pun apa sedang berlaku kat sekeliling saya.Mata saya asyik nak pandang awak je. Maafkan saya kalau itu buat awak tak suka. Tapi awak mesti tak ingat saya kan. gembiranya hati saya kalau awak kata awak ingat saya.


Tiap kali habis kelas saya akan duduk dekat cafe, bukan nak makan atau minum cuma nak tengok awak keluar kelas je. Bila nampak awak dengan kawan-kawan, awak saya terus balik bilik saya.Cukuplah kalau saya cuma nampak bayang awak, itu sudah bermakna bagi saya.  Saya malu sangat dengan awak....
Awak nak tau, masa tu saya tengah bawa bahan projek saya ke kelas, tangan saya penuh dengan barang. Tiba-tiba awak lalu dari arah depan, dek terlalu tengok awak kaki saya tersadung,terus jatuh dengan semua bahan projek saya. Awak pandang saya, orang sekeliling saya ketawakan saya. Tapi awak tak, saya nampak awak dengan riak muka kesian kat saya. Malunya saya masa tu, mesti awak ingat saya ni orangnya gopoh kan. Saya cuma gopoh bila jumpa awak aje. Sumpah tak tipu (angkat tangan lagi ).


Tapi, saya nak mengaku satu perkara lagi, saya cemburu bila tengok awak jalan dengan kawan sekelas awak, yang lelaki tu. Entah siapa nama dia, saya tau saya tak patut ada rasa macam tu, dia kan kawan awak. Tapi... selalu jugak awak jalan sama-sama dengan dia. Senyum awak lain je bila dengan dia. Awak suka kat dia ke ? Jujurlah...
Tapi satu je saya nak beri tahu, bagus lah kalau dia dapat awak, saya tau dia lelaki baik-baik. Maafkan saya kalau saya salah sangka.


Awak, saya nak mintak maaf atas segala yang saya buat tanpa pengetahuan awak . Satu je saya nak awak tahu yang saya suka kat awak. Kalau awak rasa saya ni tak layak untuk awak, awak bagi tahulah kat saya. Saya tak mengharap tapi saya juga insan yang berharap.


Salam dari saya.


Yang Benar
Saya suka awak.

No comments:

Blogger news

Blogroll