6.06.2011

Jalan : PeMeRhAtIaN..

Hari ini buku yang aku beli sampai jugak..

At least the word "By monday the item'll be on your doorstep"

Ini buku yang aku beli...

Jangan gelak pulak, aku suka bila tahu buku ni ada macam-macam perkara yang boleh dikatakan pernah berlaku dalam diri remaja yang keliru dengan identiti masing-masing.

Diary of A Wimpy Kid 1-5 


















Buku ni lebih kurang macam buku "Mean Girl " atau macam cerita "Malcolm In the Middle". Memang perkara biasa budak yang berada dalam umur 13-15 tahun. Kecelaruan identiti selalu atau memang berlaku.

Aku dulu ada jugak menghadapi masalah mencari identiti diri. Kalau dulu aku ni kira fanatik dengan muzik, kaset mula -mula aku beli masa umur aku 12 tahun ialah Linkin Park - Hybird Theory. Masa ni aku suka curi -curi dengar dekat bilik sepupu aku. Dia bujang ada walkmen, so aku bantai walkmen dia kalau datang rumah  nenek aku. Bila kantoi, dia bunyi-bunyi la kata habis bateri. Aku cakap, lain kali pakai bateri cas. Jimat sikit..Hahahaha...

Dulu aku layan jugak band-band gig yang famous macam A.C.A.B lagu best dia macam Fight For Your Right, lepas tu
JB Riot. Kalau Rock Kapak macam XPDC masa album Kita Peng-Yu. Memang best lar lagu-lagu dalam album tu.

Sekolah menengah dan duduk dekat asrama memang ada sedikit kesusahan aku nak dengar radio. Sebab time duduk asrama mana boleh bawak benda-benda "haram" tu. Jadi aku ambil inisiatif, time aku form 2 aku dapat kumpul sikit duit beli MP3 Player jenama MWalker, ada lar harga dalam RM 100. Aku sorok-sorok dengar masa time belajar dengan tidur malam. Tapi at last mp3 aku hilang masa dorm aku kena pecah pencuri. Hampeh punya malaun, kalau aku jumpa nak tiki-tiki je kepala beliau.

Tapi tu semua mengajar aku...Keliru -keliru aku pon aku...hmmm

p/s : Sambung baca..Zoo-Wee-Mama

5 comments:

shahizan said...

cooool gila kalau dapat kumpul semua series tuu :D skrg tgh kumpul duit semata-mata nak beli semua series dia - -'

MoHaMaD $y@F!e said...

yups..dapat kumpul sumer...hehe kumpul2 jangan tak kumpul aku ada port nak apply reger murah2..pm je.

Raden said...

diary of a wimpy kid memg best gile! nk pinjam leh? hehe

MoHaMaD $y@F!e said...

jauh ar...susah nk bagi pinjam ho3

blog-tips-kurus said...

diary tu belum pernah bace tapi tengok cerita Malcolm tu best!!

Blogger news

Blogroll