8.10.2012

Jalan : Jum Buat Duit ( Edisi Rahsia Mudah dan PERCUMA !!! )

Pastinya anda mahu jadi jutawan dan memiliki wang ringgit yang menjadikan diri anda berkuasa !!!

Hanya perlu daftar dan masuk ke dalam sistem yang saya dan segalanya akan mengbah hidup anda dengan sekelip mata. Percayalah semua ini bukan omongan kosong !!!!


Hahahahaha...
Sekarang ni kalu kerja memang susah nak kaya, entahlah sekadar cukup makan je...

Entry kali ni saja je nak suka - suka teringat zaman E dulu masa kuat kena tipu dengan orang-orang yang menjanjikan pulangan lumayan dalam menjana pendapatan.

Serius, benda - benda cam ni bersepah dengan kata-kata dan janji-janji manis dibibir umpama menanam tebu gula prai ditepi bibir. Heheh..bukan apa zaman sekarang manusia semakin gila dan atas kegilaan mereka, apa sahaja yang mereka rasakan haram tu akan jadi halal. Matlamat menghalakan cara sudah lama bernaung dan berada dalam kotak minda segelintir masyarakat yang singkat pemikirannya.

Mangsanya, orang-orang yang seang berusaha gigih dan terjumpa satu jalan yang dikabarkannya mudah namun akhirnya tertipu dengan mudah jugak. Entahlah, tidak dapat disangkal oleh akal dan ditidakkan oleh hujah, namun kini bebanan dan tekanan hidup yang kian lama kian meruncing menyebabkan ramai yang mengambil jalan untuk keluar dari kepompong kemelaratan.

Malaysia bukan sebuah negara miskin, namun kita tak dapat menidakkan bahawa sesetengah masyarakat dan sesuatu golongan yang mana mereka mahu hidup lebih dari mampu. Masih ada juga yang ingin hidup lebih dari apa yang sekaranya ada. Itu lumrah manusia. Namun, situasi yang kian melarat ini seumpama digunakan untuk mengambil peluang yang mana, sesetengah pihak memandangnnya sebagai peluang untuk mereka mencelah.  
 
Mencelah dalam erti menggunakan kesusahan orang lain dalam menyenangkan diri sendiri. Yelah, golongan yang mana mereka bijam memanipulasikan pengetahuan dan kepakaran yang mereka ada untuk mengaut sebanyak mungkin yang boleh asalkan mereka kenyang,kaya dan orang lain terus kayap, kuyup, melopong.
 
Sistem kapitalis atau kita panggil dalam kata mudah, golongan yang kaya akan terus kaya dan yang melarat, miskin akan terus miskin. Pentingnya kita ada sebuah negara berkebajikan daripada sebuah negara berkepentingan. Orang yang penting terus penting dan terus melipat-lipat ganda kekakyaan dan orang-orang miskin terus miskin dan miskin dan miskin. 
 
HUH...cakap sini wat penat tangan menaip je..

No comments:

Blogger news

Blogroll