11.25.2013

Jalan : Ketika ini

Semalam merupakan hari yang telah berlalu. Apabila menoleh kebelakang rupanya banyak yang telah kita lalui. Dari semasa ke semasa kita mengorak langkah, mengambil keputusan, membuat perhitungan, pencaturan yang kita tentukan untuk diri sendiri. Mungkin pula kita akan menentukan keputusan bersama-sama insan lain. Segalanya yang bermula ada pengakhirannya.

Jika semalam aku pernah berkata betapa lamanya untuk menunggu menghabiskan pengajian di IPGKKB, tapi kini aku pula sedang duduk menulis tentangya. Suatu masa dahulu dirasakan waktu itu terlalu lama untuk dihabiskan. Tetapi apabila ia berlaku, ia berlalu sebegitu. Dengan sebegitu cepat, pantas, sekelip mata?

Waktu bersama-sama sahabat, bersama teman-teman yang mana membuatkan aku sendiri terfikir, adakah pengakhiran buat kami ini begitu singkat dan bilakah masanya ia akan menjadi semula seperti biasa ?Move On...

Itulah yang kita perlukan pada masa ini, setiap yang berlaku dan terjadi perlukan titik bermula semula. Usah mengenang sesuatu yang semengnya sudah menjadi kenangan. Biarkan ia terlipat kemas dalam lipatan ingatan dan didakap kemas dengan sebaiknya. Bukan untuk melupakan segalanya, tetapi untuk sentiasa mengingati masa-masa indah, suka, duka dan juga bersama. Segalanya perlukan kekuatan untuk medefenasikan rasa itu.

Aku tak ada keja, nak main Dota...hummm...


Mereka sangat cute main buih sabun..ho3

No comments:

Blogger news

Blogroll